Wednesday, 16 March 2022 08:47

La Fundació Vincle difón un vídeo on posa de manifest la problemàtica sobre l'infrafinançament valencià

Escrit per Fundació Vincle

Enric Morera (president de les Corts Valencianes), Vicent Cucarella (Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana), Antoni Infante (portaveu de la Crida pel Finançament) i Beatriu Cardona  portaveu de la Intersindical Valenciana) participen en el vídeo

La Fundació Vincle (www.fundaciovincle.com) naix en 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua en l’empresa l’arrelament lingüístic de la ciutadania. L’infrafinançament valencià

L’infrafinançament manté el territori valencià com la comunitat més endeutada de l’Estat espanyol en relació amb el seu PIB. Este és el punt de partida d’un vídeo que ha elaborat la Fundació Vincle per a difondre entre la ciutadania una problemàtica econòmica que afecta directament els valencians i a les valencianes. En el vídeo dues personalitats de l’esfera pública i dues de l’àmbit privat, amb les
seues diferències i matisos, expliquen el perquè d’este finançament injust i la manca d’inversió pública en el territori valencià.

Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana; Antoni Infante, portaveu de la Crida pel Finançament; i Beatriu Cardona, portaveu de la Intersindical Valenciana, clamen, cadascun des de la seua posició, per un millor finançament per al poble valencià.

 

Opinions complementàries 

Morera afirma que “la consciència valenciana ha crescut i que “l’empobriment [valencià] té l’origen en l’infrafinançament i la manca d’inversió pública”.

Cucarella explica que el repartiment dels ingressos en l’Estat espanyol no és just i no passa per les comunitats autònomes com tocaria, ja que, a més, caldria ajustar-la d’acord amb la població. I apunta que els valencians haurien de rebre del sistema quan en realitat són aportadors nets al sistema.

Infante denuncia que els valencians paguen com un país ric quan en realitat són un país empobrit, demana “recuperar les claus de la nostra caixa” i tenir “una hisenda pròpia i autònoma”.

Finalment, Cardona vol tindre un “finançament òptim” i afirma que és precís “cancel·lar un deute il·legítim que ens costa 25 € de cada 100 del nostre pressupost cada any”.

Això sí: existix unanimitat en la necessitat d’un millor finançament

 

Té 2 minuts? Ho expliquem a 

https://www.youtube.com/watch?v=l19JFlL_bBI

N’aportem dades
La Fundació Vincle ja va publicar fa un parell d’anys l’Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades, en les quals analitzava amb rigor i sense prejudicis, amb dades públiques i privades, dades valencianes, espanyoles i europees, el dèficit fiscal, la manca de finançament i en inversions públiques de València, Illes Balears i Catalunya, els tres territoris de l’Estat espanyol més damnificats.

Media